၁။ ဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္မ်ား
အီတလီ လူမ်ဳိးေတြဟာ ဟင္းထဲမွာ ဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္ တခ်ဳိ႕ကုိ ထည့္စားတတ္ၾကပါတယ္။ ဒါဟာ ဘက္တီးရီးယားနဲ႔ ေရာဂါပုိးမႊား ေတြကုိ တုိက္ထုတ္ႏုိင္တယ္လုိ႔လည္း ယုံၾကည္ၾကပါတယ္။ သဘာဝ ဘက္တီးရီးယား ဆန္႔က်င္ႏုိင္တဲ့ အစားအစာ အျဖစ္ ဟင္းေတြထဲမွာ ထည့္ခ်က္သင့္ပါတယ္။
၂။ အမဲသား
အာဟာရ ျပည့္ေစတဲ့ အသားတစ္မ်ဳိး ျဖစ္ၿပီး ေခါင္းတစ္ျခမ္း ကုိက္တဲ့ ေရာဂါကုိ သက္သာေစပါတယ္။
၃။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္
ေသြးဖိအား က်ေစပါတယ္။ ေသြးလည္ပတ္ စီးဆင္းမႈကုိ ေကာင္းေစတာေၾကာင့္ စိတ္ေရာ၊ ခႏၶာပါ သက္ေသာင့္သက္သာ ျဖစ္ေစပါတယ္။
၄။ ေထာပတ္သီ:
ေထာပတ္သီးမွာ သဘာဝ အဆီနဲ႔ က်န္းမာေရး အတြက္ လုိအပ္တဲ့ အဆီေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ အေရျပား ေျခာက္ေသြ႕မႈကုိလည္း ကာကြယ္ႏုိင္ပါတယ္။၅။ သစ္ႀကံပုိးေခါက္
ဟင္းထဲ ထည့္ခ်က္ရာမွာ အရသာရွိလွတဲ့ သစ္ႀကံပုိးေခါက္ဟာ ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ကုိ က်ေစပါတယ္။
၆။ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း
ရင္သားကင္ဆာ အႏၲရာယ္ကုိ ေလ်ာ့က်ေစမယ့္ အစိမ္းရင့္ေရာင္ အစားအစာပါ။ ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ႏႈန္းကုိ ေလ်ာ့က်ေစတာေၾကာင့္ ေန႔စဥ္ စားသင့္ပါတယ္။
၇။ ဆီးခ်ဳိသီး
ေသြးေၾကာ က်ဥ္းတာနဲ႔ ေသြးခဲ ျဖစ္ေပၚမႈကုိ တားဆီးေပးႏုိင္တဲ့ သဘာဝ အစားအစာ တစ္မ်ဳိးပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
၈။ ဖရဲသီး
ဗီတာမင္ဘီစစ္ ပါဝင္ၿပီး က်န္းမာေရး အတြက္ အံ့ၾသေလာက္ေအာင္ အေထာက္အကူျပဳတဲ့ သဘာဝ အာဟာရ ျဖစ္ၿပီး အေရျပား ကုိလည္း က်န္းမာေစပါတယ္။
၉။ ေျပာင္းဖူး
ဘုိင္အုိတင္ (Biotin) ဓာတ္ ပါဝင္ၿပီး သင့္ဆံသားကုိ သန္မာ ရွင္သန္ေစတဲ့ အာနိသင္ ရွိပါတယ္။
၁ဝ။ ပန္းသီး
ပန္းသီးဟာ ခႏၶာကုိယ္ အေလးခ်ိန္ က်ခ်င္သူေတြ အတြက္ အေရးပါတဲ့ အာဟာရ တစ္မ်ဳိးပါပဲ။ သၾကားဓာတ္ ပါဝင္ၿပီး အမွ်င္ဓာတ္ လည္း ပါဝင္ပါတယ္။ သဘာဝ အခ်ဳိဓာတ္ ျဖစ္ၿပီး အစာလည္း ခံတာေၾကာင့္ အခ်ိန္ၾကာၾကာ အစာ စားခ်င္စိတ္ကုိ ထိန္းခ်ဳပ္ ႏုိင္ပါတယ္။
(ကြ်န္ေတာ္ရဲ႕ ရွာေဖြေလ ေတြရိွေလမ်ားထဲမွ ၿပန္လည္မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္။)
Posted By ေမာင္စူးစမ္း (MTLA GTI)
Posted By ေမာင္စူးစမ္း (MTLA GTI)
1 comment:
ဘီယာက်န္ေနေသးတယ္ ငါ႔လူ။ သူလဲက်န္းမာေရး ေကာင္းေစတာပဲ။
Post a Comment